Help? My overlay won't show up

I’ll provide screenshots - and yes I’m using the mobile previewer I don’t use the web previewer

32%20AM

The code is wrong.
I don’t think @overlay FIRE create in zone 3 is a command.

@overlay FIRE create
@overlay FIRE opacity 1 in T (T=Time)
@overlay FIRE shift to -50 -58 in zone 3
@overlay FIRE scales to 0.256 0.256

Try that. Make sure you shift and scales are correct.
And layering.

To layer the overlay.

@overlay FIRE to layer #

You can also use this method:

INT. BACKGROUND NAME - DAY with OVERLAYNAME to % x y in zone # at layer #

1 Like

I already tried that, It didn’t work and I don’t want it there from the beginning of the scene.

Then set the opacity to 0

@overlay FIRE create
@overlay FIRE opacity in 0

It will be invisible.

try putting the opacity last.

@overlay FIRE create in zone 3
@overlay FIRE shifts to -50 -58 in zone 3
@overlay scales to 0.256 0.256
@overlay opacity 1 in 0

50%20PM
this is what I have so far.

it appears for a second and then disappears

Hve you tried adding it with the background?

I have two overlays that would need to be put with the background.

It can be done very easily, even when you’re adding it with the background.

INT. BACKGROUND NAME - DAY with OVERLAYNAME with OVERLAYNAME

INT. BACKGROUND NAME - DAY with FIRE to 0.670 102 19 in zone 3 at layer 16 with SCIENCEJAR to 0.256 102 19 in zone 3 at layer 17

OH MY GOODNESS THANK YOU, I was searching for the correct coding tysm

1 Like

No problem :sweat_smile:

how would i do it, to where you wouldnt see it until i wanted it there?

Just add this under the background:

And when I need them to come into the scene? I can’t thank you enough.

&overlay NAME opacity 1 in 0

now it’s almost perfect but my fire overlay wont go where i need it to, and i don’t know how to fix it

What do you mean? Can you send some screenshots?