Homework Help 🤝 (All grades)

Sooo, this is kinda weird but I need help with my math homework!

Word Problem help
  1. Beth and Totsakan left the hospital at the same time. They traveled in opposite directions. Totsakan traveled 10 mph faster than Beth. After six hours they were 300 mi. apart. Find Beth’s speed.

Also this thread is for everyone that needs homework help! I am here to help and to be helped! :joy:

3 Likes

Is this distance?

Man - :joy::sob::woman_facepalming:t2: Ofc it it’s.

I would help but uh - the paper and pencil are far from me.

:joy::sob: I’m sorry! But hopefully someone can help you out!

1 Like

i’m tryna work it out hold on :skull:

2 Likes

I think it’s 300÷6=50 but I’m not sure
I hope it’s right
(I am the vest at math at my class but I’m young so I’m not sure)

1 Like

i think i got it! it’s 20mph for beth

1 Like

Speed equals distance divided by time. So, we have 300 mi./6 hours. That gives 50 mph/ The thing is Totsakan is traveling faster than Beth by 10 mph, so 50 - 10 = 40. Beth’s speed is 40 mph, I think.

3 Likes

basically, you find out their combined speed (like @Katy_2 did) and you divide it by half. so 50/2=25.
since the difference between the two speeds are 10mph, divide that by half as well so you get 5mph.
then subtract 5 from 25, and add 5 to 25, you’ll get 20 and 30mph.
to check the answer, 20x6=120 while 30x6=180 which adds together to equal 300!

3 Likes

I’m going to try find problems similar to this with their answers posted.

1 Like

I know where to find a similar problem give me a sec :heavy_heart_exclamation:

1 Like

I know in what book to find it but it doesn’t want to be found
@nicollil how much time do you have to solve it ?
( For me it’s night and I want to sleep sorry)

1 Like

it is due today. :pleading_face:

How many hours ?

1 Like

:pleading_face::pleading_face:

1 Like

Lisa and Mei left home at the same time. They drove in opposite directions. Mei
drove 18 mph faster than Lisa. After one hour they were 138 mi. apart. Find Lisa’s
speed.

The answer for this is 60. So, Lisa’s speed is 60 mph, and then Mei’s speed is 78 mph.

I just don’t know how to solve this. I’m wondering if you have to divide the distance by half or something.

1 Like

I thought your pvp was Sally Face at first glance

2 Likes

Nah. My pfp is more anime than Sally Face.

I think I might know what to do now.

@nicollil I need to find one example in my language so I understand more but how many hours do you have ?

Yeah, I know. It just looked like him with the blue hair, and the face looked like the prosthetic

Hours like my time zone? If you mean that, I have plenty of time.

1 Like

138/2 = 69
18/2 = 9
69-9=60, 69+9=78

1 Like