Label Errors - False

Hey! I’m trying to make a mini game where the reader has to decide where to put pieces of a jigsaw in order to complete it. I’ve been using labels for this and I’m getting an error saying my labels are false? If anyone could help that would be great thanks! Here’s the coding:
INT. PM with PM-BL to 1.000 170 390 with PM-BR to 1.000 4 398 with PM-TL to 1.000 137 -8 with PM-TR to 1.000 -3 5 with TRIANGLES to 1.000 0 0 with BRB to 1.000 4 398 with BLB to 1.000 170 390 with TRB to 1.000 -3 5 with TLB to 1.000 137 -8
@speechbubble is 167 285 to 100%
NARRATOR
Complete the rectangle to unlock the phone.

label GAMESTART

&overlay TRIANGLES moves to layer 1
&overlay TRIANGLES opacity 0.2 in 0.7 THEN overlay TRIANGLES opacity 0.8 in 0.7 loop INFINITE times
&overlay PM-BR moves to layer 2
&overlay PM-TR moves to layer 2
&overlay PM-BL moves to layer 2
&overlay PM-TL moves to layer 2
&overlay TLB moves to layer 3
&overlay TLB opacity 0 in 0
&overlay TRB moves to layer 3
&overlay TRB opacity 0 in 0
&overlay BLB moves to layer 3
&overlay BLB opacity 0 in 0
&overlay BRB moves to layer 3
&overlay BRB opacity 0 in 0

@overlay TRB opacity 1 in 0.5 THEN overlay TRB opacity 0 in 0.5 loop 3 times
NARRATOR
Can you figure out where the pieces should be?
###TOP RIGHT###
choice
“Top Left” {
@overlay PM-TR shifts to 1.000 4 191 in 1.3
sound incorrect_buzzer
NARRATOR
Try again!
goto GAMESTART
}
“Top Right” {
@overlay PM-TR shifts to 1.000 136 202 in 1.3
&overlay TRB shifts to 1.000 136 202 in 1.3 THEN overlay TRB opacity 1 in 0.5 THEN 0 in 0.5 loop 2 times
sound bell_clerk
NARRATOR (OLLIE)
We’re getting somewhere Kenni…
label toprightpiece
@pause for 0
}

###BOTTOM LEFT###
label BOTTOMLEFT
@overlay PM-TR shifts to 1.000 136 202 in 0
@overlay BLB opacity 1 in 0.5 THEN overlay BLB opacity 0 in 0. loop 2 times
NARRATOR (KENDRA)
Phones aren’t usually this hard to unlock right?

    NARRATOR (OLLIE)
Yeah, someone's hiding something...

choice
“Bottom Left” {
@overlay PM-BL shifts to 1.000 14 89 in 1.3
&overlay TRB shifts to 1.000 14 89 in 1.3 THEN overlay TRB opacity 1 in 0.5 THEN 0 in 0.5 loop 2 times
sound bell_clerk
goto TOPLEFT
@pause for 0
}
“Top Left” {
@overlay PM-BL shifts to 1.000 4 191 in 1.3
sound incorrect_buzzer
NARRATOR
Try again!
goto BOTTOMLEFT
}

####TOP LEFT###

label TOPLEFT
@overlay PM-BL shifts to 1.000 14 89 in 0
@overlay TLB opacity 1 in 0.5 THEN overlay TLB opacity 0 in 0.5 loop 2 times

    NARRATOR
Keep going!

choice
“Top Left” {
@overlay PM-TL shifts to 1.000 4 191 in 1.3
&overlay TLB shifts to 1.000 4 191 in 1.3 THEN overlay TLB opacity 1 in .5 THEN overlay opacity 0 in 0.5 loop 2 times
sound bell_clerk
goto BOTTOMRIGHT
NARRATOR (OLLIE)
Right, nearly there.
}
“Bottom Right” {
@overlay PM-TL shifts to 1.000 141 101 in 1.3
sound incorrect_buzzer
NARRATOR
Try again!
goto TOPLEFT
}

####Bottom Right###
label BOTTOMRIGHT
Narrator (Ollie)
And there we go.
sound radio_tuning
@overlay PM-BR shifts to 141 101 in 1.3
&overlay BRB shifts to 1.000 141 101 in 0
@pause for 1.3
@overlay BRB opacity 1 in 0.5 AND overlay TLB opacity 1 in 0.5 AND overlay TRB opacity 1 in 0.5 AND overlay BLB opacity 1 in 0.5

@Sydney_H @Jeremy I don’t think this is under directing help. Can it be moved?

Moved to Directing Helps and Tips since this involves coding. Make sure to check out our Forum Tutorial for more info about where to correctly create topics, and feel to PM me if there are any questions. :wink:

Hi, we can work together through this slowly.

First off the bat what I noticed is:

Remove the 1.000 since it is the scale.

So, that it just becomes:

@overlay PM-TR shifts to 4 191 in 1.3

This applies to all.

You can’t have a label in a choice. label toprightpiece shouldn’t be there. goto toprightpiece is fine provided it leads to a label saying toprightpiece in the episode.

&overlay TRB shifts to 14 89 in 1.3 THEN overlay TRB opacity 1 in 0.5 THEN overlay TRB opacity 0 in 0.5 loop 2 times

The error is also here.

Correct way:

&overlay TRB shifts to 14 89 in 1.3 THEN overlay TRB opacity 1 in 0.5 THEN overlay TRB opacity 0 in 0.5 loop 2 times

I recommend going over your script to spot similar errors and fixing them.

1 Like

wait, wasn’t there another thread like this?..hm, guess I just saw this one+

Thank you so much for your help! I’ve got it to work now, I really appreciate this. I’d realised I’d done a few stupid mistakes after I’d uploaded this and thought ooops😂

Ha ha, no problem and it’s OK, it happens :joy:

1 Like

Marked as solved and closed :lock: