Music stops working when I preview in the app?

So sometimes when I preview my story on the Episode app itself the music plays for a split second then cuts off and stops playing…does anyone else have the same problem???

It works when I preview on the writers portal (I use Chrome) but when I preview using the app it doesn’t work…and all the code is correct :woman_facepalming:

If you have added music like this for example:

INT. BLACK - DAY

  NARRATOR
 To be continued...

@pause for a beat
@pause for a beat
music ambient_birds

The music will not work for it is followed after @pause for a beat. A sound cue will only work if it is followed by dialogue or direction.

For example:

INT. BLACK - DAY

  NARRATOR
To be continued...

music ambient_birds
@pause for a beat
@pause for a beat

Hopefully this resolves your problem.

–Invisible Waffle

2 Likes

Yessss it’s working :heart_eyes: thank youuuu xx

1 Like

No problem! Happy writing! :tada: :tada:

1 Like

Same problem as well… raise hand :raised_back_of_hand:

1 Like

Have you put a music command after dialogue or a direction?

1 Like

Yup sometimes but mostly just at the start of scenes…is that a bug or something? :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

At the start of scenes, the music command should work, if it doesn’t, it might be a bug and you may need to submit a ticket.

If you use a sound command like this:
@pause for a beat
@pause for a beat
music ambient_birds

The music will not work for it is followed after @pause for a beat. A sound cue will only work if it is followed by dialogue or direction.

For example:

INT. BLACK - DAY

  NARRATOR
To be continued...

music ambient_birds
@pause for a beat
@pause for a beat

If you have done this, and it still doesn’t work, submit a ticket to the episode team.

1 Like

This is off topic but happy birthdayy

1 Like

Thank you so much! :joy: :heart:

1 Like

No problemm

1 Like